16 juli 2018

Coen Aarts

Coen AartsCoen Aarts, geboren 1962 te Heerlen. Getrouwd en vader van drie kinderen. De eerste interesse voor slagwerk ontstond in 1973 toen hij verhuisde van Heerlen naar Puth. De drumband van Fanfare St. Caecilia te Puth trok zijn aandacht en al snel werd hij lid en waren de eerste lessen op kleine trom een feit. Later volgden lessen aan de muziekschool te Geleen. De muzikale interesse bleef niet beperkt tot de drumband van Puth. Zo speelde Coen ook in het combo van jongerenkoor Popularum te Puth en was hij drummer in Rockband “Iliad Dais” die in die tijd succesvol was in Puth en omstreken.

In 1976 werd hij slagwerker bij Fanfare St. Barbara te Brunssum en werd later lid van de drumband van deze vereniging, die eind jaren 80 / begin jaren 90 tot de top van de eredivisie in Limburg behoorde. Drumband St.Barbara werd diverse malen Limburgs en Nederlands kampioen. Hoogtepunt was de deelname aan de marswedstrijden tijdens het WMC in 1981. De eerste ervaring als instructeur deed hij op bij drumband St. Caecilia te Puth. Van 1984 tot 1989 studeerde hij hoofdvak slagwerk aan het conservatorium te Maastricht. Kleine trom (Pieter Janssen) Pauken (Werner Otten), Mallets (Ruud Wiener) en Drums (Chris Dekker). In juni 1989 behaalde hij het diploma “docerend musicus”.

In de jaren 1987 tot 1991 was hij regelmatig werkzaam als remplaçant bij het Limburgs Symfonie Orkest en speelde bij diverse Limburgse harmonieën en fanfares. Na zijn studie startte hij zijn eigen slagwerkschool “Slagwerkstudio Coen Aarts” Ook werd hij direct na zijn conservatoriumstudie benoemd tot instructeur van de drumband te Spaubeek. Tegelijkertijd was hij instructeur van drumband St. Martinus te Itteren waarmee in 1998 het Limburgs kampioenschap werd behaald en in 1999 het Nederlands kampioenschap in de derde divisie. Vanaf 1990 is hij als slagwerkdocent verbonden aan de Musikschule Baesweiler (D) waar hij m.i.v. januari 2004 naast het docentschap ook werkzaam is als Musikschulleiter.

Vanaf november 1998 is hij slagwerkdocent aan de Muziekschool te Sittard (M.i.v. 01.08.2005 Artamuse) en vanaf april 2002 tevens slagwerkdocent aan de Academie voor muziek en Dans te Weert

Sinds april 2014 is hij als instructeur verbonden aan onze drumband.