21 januari 2019

Karlijn Salden

Karlijn Salden

Karlijn Salden (1990) groeide op in een muzikaal gezin te Guttecoven.
Zo leerde ze al op 6-jarige leeftijd piano spelen bij Gaby Devies en doorliep ze op bugel de HaFa-opleiding bij muziekschool Artamuse met Jacques Salden als docent. Sinds 2002 speelt ze bij Fanfare St. Caecilia in Guttecoven.

Karlijn behaalde diverse onderscheidingen op regionale solistenconcoursen en werd Nederlands kampioen in de 1e divisie Solisten Blazers NKW 2008. In datzelfde jaar startte ze haar studie op het conservatorium in Maastricht bij Theo Wolters en stapte over van bugel naar trompet. Tegelijkertijd startte ze daar haar studie piano bij Joop Celis. In juni 2013 behaalde ze haar bachelordiploma trompet en in juni 2014 haar bachelordiploma piano.

Karlijn heeft meerdere keren bij het Nationaal Jeugd Orkest gespeeld. Verder nam ze deel aan een Mahler-project met het Boston Philharmonic Youth Orchestra en soleerde ze in juli 2013 bij ZomerOrkest Nederland. Ze volgde meerdere masterclasses, onder andere bij Frits Damrow, Guido Segers en Sergei Nakariakov.

Momenteel is ze voornamelijk actief als klein-koper en piano docente en dirigeert ze het jeugdorkest L’Avenir in Guttecoven.