21 juni 2017

Uniek concert van 5 Limburgse fanfares: Veer make es 1 meziek

Buchten, 1 juni 2017 – Vijf fanfares, één orkest. 200 muzikanten op één podium, van jong tot oud. Dat is de setting van dit unieke concert. Fanfare St. Jozef Buchten, Fanfare Concordia Einighausen, Fanfare St. Caecilia Guttecoven, Muziekgezelschap Juliana Holtum & Muziekvereniging Vriendenkring Limbricht presenteren: Veer make es 1 meziek. Een avond boordevol fanfaremuziek met humor, solisten en natuurlijk een Limburgs tintje. [Lees meer…]

L’ Avenir in voorbereiding voor Eurofestival in Heel

De muzikanten van jeugdorkest L’ Avenir zijn onder leiding van dirigente Karlijn Salden fanatiek bezig met de voorbereidingen voor het Eurofestival in Heel, dat plaatsvindt op zaterdag 13 mei. Naast de eigen repetities zijn er ook een aantal gezamenlijke repetities met de jeugdfanfare van Buchten gepland: de twee jeugdfanfares zullen samen deelnemen in Heel.

Daarnaast nemen de jeugdorkesten ook samen deel aan het Kasteelpark-concert in Born op 18 juni.

Eerste concert fanfare onder leiding van Richard Dols

In voorbereiding op het Peeltoernooi in juni, maar ook de concertreis naar België, zal de fanfare op zondag 23 april voor het eerst concerteren onder dirigent Richard Dols.

Het concert vindt plaats vanaf 15.00 uur in het Tuurhoes en is een samenwerking van onze eigen fanfare met harmonie Sint Augustinus uit Geleen.

Donateurskaartenactie

De jaarlijkse donateurskaartenactie wordt dit jaar gehouden op maandag 27 maart. Tussen 17:00 en 20:30 uur zullen onze leden u een kaart te koop aanbieden. [Lees meer…]

Richard Dols nieuwe dirigent van Sint Caecilia

Na het aangekondigde afscheid van dirigent Martijn Pepels is een delegatie van het bestuur, de muziekcommissie en enkele andere muzikanten op zoek gegaan naar een opvolger. Deze zoektocht duurde niet lang waaruit we mogen concluderen dat het werk van Martijn van ruim 8 jaar zijn muzikale vruchten ruimschoots afgeworpen heeft. [Lees meer…]

Nieuwjaarsconcert 8 januari met afscheid Martijn Pepels

Drumband en fanfare hebben op zondag 8 januari een mooi Nieuwjaarsconcert verzorgd. In een goed gevuld Tuurhoes opende de drumband onder leiding van Coen Aarts het concert, waarna de fanfare onder leiding van Martijn Pepels de tweede helft van het concert verzorgde. De aanwezigen genoten van mooie muziek, waaronder de traditionele ‘Radetzky-mars.’ [Lees meer…]

Wijnactie 2016

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, organiseert het Instrumentenfonds ook dit jaar weer de bekende wijnactie. Er worden een tweetal wijnen aangeboden, dezelfde als vorig jaar:

  • Comtesse Thibier, een verrukkelijk rode Merlot
  • Peter Mertes Liebfraumilch, een mooie witte wijn

[Lees meer…]

Blaaskracht toont voorbereiding van onze fanfare op de LBM Concertconcoursen

Blaaskracht is het nieuwe maandelijkse muziekprogramma van L1 TV dat aandacht schenkt aan fanfares, harmonieën, brassbands, koren, slagwerkers en alle andere zaken die onze provincie muzikaal zo sterk maken.

[Lees meer…]

Deelname LBM Concertconcoursen 2016

Na een periode van intensieve voorbereiding voor deelname aan de LBM Concertconcoursen 2016 was 23 oktober 2016 de grote dag zelf. Met 2 primeurs, want enerzijds was onze vereniging de eerste vereniging die het werk ‘A London Ouverture’ van Philip Sparke als fanfare op een bondsconcours ten gehore bracht. Anderzijds was het voor het eerst in de geschiedenis van de LBM Concertconcoursen mogelijk om de optredens via een livestream te volgen.

Om 12:30 uur werd er gestart met een gezamenlijke lunch in gemeenschapshuis ’t Tuurhoes in Guttecoven waarna er nog een inspeelrepetitie op de planning stond. Rond 15:00 uur vertrokken de muzikanten per bus naar Roermond.

Om 15:30 uur was er in Theaterhotel De Oranjerie wederom de mogelijkheid tot inspelen voor het concert.

Het moment van de waarheid zelf was rond 17:00 uur aangebroken. Onze fanfare bracht het volgende programma ten gehore:

  • Centaur – Derek Broadbent
  • A London Ouverture – Philip Sparke / arr. A. Kramer
  • Passion et Tendresse – Rob Goorhuis

Na het optreden begon het lange wachten, want achtereenvolgens stonden nog de volgende optredens op de planning:

  • Optreden Evelyne Fraats, finalist van de Finale Jonge Solisten 2016
  • Fanfare St.-Gabriël – Hoensbroek
  • Fanfare St.-Cornelius – Schin op Geul
  • Fanfare Eendracht – Dieteren
  • Muziekvereniging St.-Hubertus – Hegelsom

Rond 22:30 zat het programma van de eerste concoursdag erop en was het tijd voor de bekendmaking van de resultaten.

De muzikanten van onze fanfare onder leiding van Martijn Pepels behaalden uiteindelijk 88,92 punten in de Fanfare eerste divisie.

Zondag 30 oktober is de tweede wedstrijddag van de LBM Concertconcoursen 2016, waarna alle uitslagen bekend zijn.

Concoursoptreden fanfare live te volgen

Voor diegenen die niet in de gelegenheid zijn mee te gaan naar Roermond is er toch gelegenheid het concoursoptreden van de fanfare te zien. Via www.blaasmuziektv.nl is via een livestream een rechtstreekse verbinding met De Oranjerie.