21 januari 2019

Richard Dols

Richard Dols is sinds januari 2017 dirigent van Fanfare St. Caecilia Guttecoven.

Opleiding

Richard DolsRichard Dols werd in 1986 in Munstergeleen geboren. Toen hij 11 jaar was, werd hij aangenomen op de “VoCo” (Voorbereiding Conservatorium) – opleiding op het Jeanne d`arc college in Maastricht. Deze heeft hij afgerond in 2003. Hij vervolgde daarna zijn studie slagwerk op het Conservatorium van Maastricht waar hij les kreeg van Werner Otten en Pieter Jansen. Deze opleiding sloot hij cum laude af in 2009.

Muzikale loopbaan

Sinds oktober 2004 is Richard vaste slagwerker bij de “Marinierskapel der Koninklijke Marine” en is daar tevens drummer in het dansorkest. Richard speelde tijdens zijn studie bij het “Jeugdorkest Nederland”(JON) en het “Nationaal Jeugdorkest”(NJO). Verder heeft hij regelmatig geremplaceerd bij het “Limburgs Symphonie Orkest” (LSO) , het “Nederlands Symphonieorkest” en bij de voormalige “Koninklijke Militaire Kapel”(KMK). Richard treedt regelmatig als solist op met diverse orkesten. Op de cd “From Ancient Times” van de Marinierskapel heeft hij zijn solistische bijdrage verleend met het marimbaconcert van Hayato Hirose.

Directie

Richard heeft de opleiding directie gevolgd bij Pieter Jansen. Op 24 juni 2018 mocht onze fanfare in het conservatorium van Maastricht zijn directie-examen begeleiden, waarvoor Richard met een 9 is geslaagd.