Pagina

Dirigent Fanfare

Informatie over de dirigent van onze fanfare: Richard Dols


Richard Dols werd in 1986 in Munstergeleen geboren. Toen hij 11 jaar was, werd hij aangenomen op de VoCo (Voorbereiding Conservatorium) – opleiding op het Jeanne d`Arc College in Maastricht. Deze heeft hij afgerond in 2003. Hij vervolgde daarna zijn studie slagwerk op het Conservatorium Maastricht waar hij les kreeg van Werner Otten en Pieter Jansen. Deze opleiding sloot hij cum laude af in 2009.

Sinds oktober 2004 is Richard vaste slagwerker bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Richard speelde tijdens zijn studie bij het Jeugdorkest Nederland(JON) en het Nationaal Jeugdorkest(NJO). Verder heeft hij regelmatig geremplaceerd bij het Limburgs Symphonie Orkest, het Orkest van het Oosten en bij de voormalige Koninklijke Militaire Kapel. Richard treedt regelmatig als solist op met diverse orkesten. Op de cd ‘From Ancient Times’ van de Marinierskapel heeft hij zijn solistische bijdrage verleend met het marimbaconcert van Hayato Hirose.

Richard is sinds januari 2017 dirigent van onze fanfare. Hij heeft de opleiding HaFa-directie gevolgd bij Pieter Jansen. Op 24 juni 2018 mocht onze fanfare in het Conservatorium van Maastricht zijn directie-examen begeleiden, waarvoor Richard met een 9 is geslaagd!

Hij is verder dirigent bij Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia Maasbracht.   

 

Foto: Gerard Verhagen

Geplaatst door:Beheerder