Pagina

Instructeur Slagwerkgroep

Informatie over de instructeur van de gezamenlijke slagwerkgroep van St. Caecilia Guttecoven en Concordia Einighausen: Sjoerd Ceelen


Sjoerd (1987) begon op 11-jarige leeftijd als slagwerker bij Schutterij St. Job Leuken-Weert en volgde lessen bij Jacques en Ramon Lormans. Hiernaast kreeg hij les bij de muziekschool van Weert (inmiddels RICK) van Rob Janssen en Frank Rademakers.
Na de vooropleidingen goed doorlopen te hebben, startte Sjoerd in 2004 aan de Bachelor-opleiding ‘Klassiek Slagwerk’ aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, waar hij les kreeg van Arnold Marinissen, Peter de Vries, Marcel Andriessen en Frans van Grinsven. In 2009 behaalde Sjoerd zijn diploma en vervolgde met een ‘Master of Music’-opleiding bij Arnold Marinissen. Deze studie werd in 2011 met succes afgerond.

Tijdens en na zijn studie werkte Sjoerd bij diverse verenigingen en muziekscholen in Limburg en Brabant. Momenteel geeft hij les voor Muziekschool Aalst-Waalre en Myouthic. Als dirigent is Sjoerd verbonden aan de Slagwerkgroep van Somerens Lust, Slagwerkgroep Einighausen/Guttecoven en Percussiegroep Zinvol Geweld Neer. Met de laatste twee ensembles behaalde hij de afgelopen jaren de Limburgse titel tijdens het bondsconcours. Ook was Sjoerd initiator, vormgever en arrangeur van avondvullende slagwerkshows, aangevuld met combo, blazers, koor en diverse solisten.

Naast werkzaamheden als docent en dirigent is Sjoerd nog volop actief als slagwerker bij diverse orkesten en ensembles. Als vast lid speelt hij bij Harmonie St. Joseph 1880 Weert, Percussion Ensemble Weert en Harmonie St. Michaël Thorn.
Als remplaçant speelt Sjoerd de laatste jaren regelmatig bij o.a. het Johann Strauss Orkest van André Rieu, Marinierskapel der Koninklijke Marine, Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, Fanfare Bereden Wapens, Sinfonieorchester Aachen en Beethoven Orchester Bonn.

Geplaatst door:Beheerder