Pagina

Dirigente Jeugdfanfare L' Avenir

Informatie over de dirigente van ons jongste orkest, Jeugdfanfare L' Avenir: Karlijn Salden


Karlijn Salden (1990) groeide op in een muzikaal gezin te Guttecoven.
Zo leerde ze al op 6-jarige leeftijd piano spelen bij Gaby Devies en doorliep ze op bugel de HaFa-opleiding bij muziekschool Artamuse met Jacques Salden als docent. Sinds 2002 speelt ze bij Fanfare St. Caecilia in Guttecoven.

Karlijn behaalde diverse onderscheidingen op regionale solistenconcoursen en werd Nederlands kampioen in de 1e divisie Solisten Blazers NKW 2008. In datzelfde jaar startte ze haar studie op het conservatorium in Maastricht bij Theo Wolters en stapte over van bugel naar trompet. Tegelijkertijd startte ze daar haar studie piano bij Joop Celis. In juni 2013 behaalde ze haar bachelordiploma trompet en in juni 2014 haar bachelordiploma piano.

Karlijn heeft meerdere keren bij het Nationaal Jeugd Orkest gespeeld en heeft verder deelgenomen aan een Mahler-project met het Boston Philharmonic Youth Orchestra. In juli 2013 soleerde ze bij ZomerOrkest Nederland. Karlijn volgde meerdere masterclasses, onder andere bij Frits Damrow, Guido Segers en Sergei Nakariakov.

Momenteel is ze actief als piano- en klein koperdocente en dirigeert ze Jeugdfanfare L’Avenir Guttecoven en Jeugdfanfare Juliana Munstergeleen. Sinds 2018 is Karlijn ook actief als bugeliste bij het Orkest Koninklijke Marechaussee.

Geplaatst door: Beheerder