Pagina

Zwentibold Solistenconcours

Fanfare St. Caecilia Guttecoven organiseert op zondag 2 april 2023 weer het Zwentibold Solistenconcours voor solisten en ensembles.


Fanfare St. Caecilia Guttecoven organiseert op zondag 2 april 2023 weer het Zwentibold Solistenconcours voor solisten en ensembles.


Dit solistenconcours zal worden georganiseerd in het Tuurhoes, Kerkstraat 4a te Guttecoven

Deelname aan dit solistenconcours is mogelijk op elk muzikaal niveau. De deelnemende muzikanten worden tijdens het concours van begin tot eind begeleid, waardoor ze hun beste beentje kunnen voorzetten tijdens hun optreden. Het optreden wordt beoordeeld door een deskundige jury.

De pianobegeleiding is wederom in vertrouwde handen van Suzanne Welters.
Voor een repetitie met de pianiste kunt u zelf contact opnemen met Suzanne Welters, info@suzannewelters.nl (www.suzannewelters.nl)

HetZwentibold Solistenconcours is één van de voorrondes van de LBM Finale Jonge Solisten. De hoogst scorenden kunnen een uitnodiging ontvangen voor deelname aan de LBM Finale Jonge Solisten.


De deelnemers kunnen uitkomen in de volgende divisies:

• Introductie, vijfde, vierde, derde, tweede en eerste divisie.

De solist dient zich in te schrijven in die divisie waarin het uit te voeren werk in het repertorium staat vermeld. De repertoria kunt u vinden op de website van de RIC. Het reglement alsook het aanvullend reglement op de website van de LBM. Indien een uit te voeren werk nog niet is opgenomen in het Repertorium, dient goedkeuring aangevraagd te worden. Het juist inschrijven is een voorwaarde voor het meedingen naar een finaleplaats.

De introductiedivisie is er voor jeugdigen die voor de eerste keer deelnemen. Zij krijgen punten en een advies van de jury waaruit blijkt in welke divisie ze volgende keer kunnen deelnemen. Deelnemers in de introductiedivisie kunnen niet worden uitgenodigd voor de Finale Jonge Solisten.

INSCHRIJVEN

Het aanmelden voor het solistenconcours gaat vanaf dit jaar via het inschrijfformulier op de website: www.solistenconcoursen.nl

De aanmelding kan compleet worden afgerond via dit inschrijfportaal.
Het inschrijfgeld voor solisten bedraagt € 10,00 en voor duo’s en ensembles € 15,00.

Indien het maximale aantal plaatsen bereikt is, zullen wij dit kenbaar maken. Vol=Vol.  
De solopartij en de pianopartij dienen op de concoursdag in tweevoud ingeleverd te worden.

De sluitingsdatum voor de inschrijving is uiterlijk 19 maart 2023. Wij plaatsen de deelnemers op volgorde van ontvangst van inschrijving. Wij adviseren daarom om tijdig in te schrijven!

Geplaatst door:Harrie Coolen